4 знака, че не трябва да приемате работата


4 знака, че не трябва да приемате работата
Снимка: iStock/Guliver

4255

Поканили са ви на интервю за работа – поздравления. Не бързайте обаче да чертаете сценарии за успешна кариера и големи пари. А си отваряйте очите на четири за следните няколко знака, които трябва да светнат като червена лампа в мозъка ви и да ви подскажат, че мястото може би не е за вас.

1. Готови са да наемат всеки.

Отивате на събеседването и виждате поне 20 души пред вас. Интервютата траят само по няколко минути и доста от хората са получили положителен отговор. Ако една компания е готова да наеме всеки, това може да означава няколко неприятни неща. Или условията са толкова лоши, че никой не се задържа там или пък е в безизходица, което не предполага брилянтно кариерно развитие.

2. Служителите са в офиса по обед.

Може би обедната почивка е малка. Или пък компанията не одобрява излизането извън офиса. Или служителите са толкова заети, че просто нямат време да обядват. Каквато и да е причината, не е белег на добра офисна атмосфера.

3. Работодателят има лоша репутация.

Предварително потърсете информация за компанията в интернет. Ако откриете нещо притеснително, задайте си въпроса дали не противоречи на приоритетите ви и дали ще можете да направите компромис с него.

4. Прекалено се стараят.

Предлагат ви огромна заплата, безплатни хранения, всякакви екстри. Звучи чудесно, но много хубаво понякога не е на хубаво. Може да има някаква уловка – да ви спестяват част от задълженията, с които ще ви натоварят например. Ако не сте напълно сигурни в добрите намерения на компанията, по-добре не приемайте работата.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички