5 начина да подобрите настроението си на работа


5 начина да подобрите настроението си на работа
Снимка: Thinkstock

2767

Дори да обожавате работата си, тя невинаги е „цветя и рози“. Комбинацията от стрес, претоварване и липса на почивка може да накара дори най-големия оптимист да увеси нос. А това пък се отразява зле на продуктивността. Решение обаче има – предлагаме ви няколко лесни начина за повдигане на духа на работното място.

Седнете с изправен гръб и се усмихнете. Като всяка емоция, тъгата има психическо и физическо измерение. Когато мислите негативно, мозъкът ви дава команда на тялото ви да заеме определена позиция, а позата връща „тъжни“ сигнали на мозъка. За да се прекъсне цялата верига, поправете стойката си, дръжте главата изправена и – дори да не ви е до това – поставете усмивка на лицето си.

Разсейте се. Припомнете си, че настроението ви е във ваш контрол – вие решавате дали то да остане лошо. И за момент се фокусирайте върху нещо коренно различно от това, което ви стресира.

Разходете се. Запазете изправената си позиция, докато ходите и дишайте дълбоко. Продължавайте да мислите за нестресови неща.

Благодарете на някого. На всяко работно място има хора, които вършат много, но остават незабелязани – чистачи, рецепционисти, помощен персонал и т.н. Благодарете им за нещо дребно – хем ще направите техния ден по-хубав, хем сами ще се почувствате по-добре.

Помогнете на някого. Някой колега има трудности? Предложете помощта си. Удовлетворението след това със сигурност ще ви накара да забравите тъгата.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички