5 неща, които не знаете, че можете да правите с компютъра си


5 неща, които не знаете, че можете да правите с компютъра си
Снимка: Thinkstock

8191

В последните години не един и двама анализатори са заявявали, че компютърът е обречен. Независимо колко добър смартфон притежаваме обаче компютрите все още са ни нужни. Много хора обаче не успяват да отключат безспорния потенциал, който тяхното PC има. По тази причина от Tech Radar са решили да съставят списък с 5 неща, които не предполагате, че може да правите на компютъра си:

1. Да инсталирате две операционни системи на един компютър

Това не само е напълно възможно да се направи, но и е много лесно. Разбира се, всички операционни системи трябва да бъдат съвместими с вашия хардуер и ще трябва да имате платени лицензи за всяка версия.

2. Да стартирате Android OS на компютър

Знаехте ли, че можете да стартирате приложения за Android и дори Android операционната система на сегашния си компютър? Intel се опитват да наложи ‘Dual OS’ компютрите. Това са устройства работещи с две платформи – Windows 8 и Android. Но не е нужно да си купувате нов компютър, за да разберете какво е усещането да се работи с такива машини.

3. Да го превърнете в безжичен хотспот

Много хора днес знаят как да използват смартфона или таблета си като безжичен хотспот, защото това е най-лесният начин за споделяне на интернет докато сте в движение, но знаете ли че можете да превърнете в безжичен хотспот Windows 7 или Windows 8.1 лаптопа си? Да, възможно е.

4. Да контролирате своя интелигентен дом

Бъдещето принадлежи на така нареченият феномен ‘Internet of Things’ (‘Интернет на нещата’) и в някакъв момент, в не толкова далечното бъдеще всеки дом ще има някакъв вид автоматизация, за да живеем много по-лесно, отколкото преди.

5. Да принтирате всичко, от което имате нужда

За да правите това ще имате разбира се нужда от 3D принтер, но цените на тези устройства вече започнаха да падат, така че не е далеч бъдещето когато всеки ще може да ги притежава. Не би ли било чудесно да имате малка "фабрика" в собствения си дом?

Източник: digital.bg

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички