5 погрешни убеждения, които ви пречат да забогатеете


5 погрешни убеждения, които ви пречат да забогатеете
Снимка: iStock/Guliver

5570

Да, ти искаш да спечелиш много пари – или поне така си мислиш. Но посланията, които обществото ни ти праща или в които сам се убеждаваш, може би те дърпат в друга посока. Време е да промениш отношението си към богатството. Започни с изкореняването на тези погрешни убеждения от съзнанието си.

1. Богатите хора са груби и зли

Да, има много примери за заможни хора, които се държат лошо с останалите. Но има и много такива, които спазват закона, а и отделят голяма част от средствата си за благотворителност. Затова не слагайте всички под общ знаменател.

2. Многото пари служат само за купуване на безполезни неща

Това твърдение е вярно само ако изберете да пълните дома си с десетки вещи, които вероятно няма да използвате. Но никой не е казал, че трябва да бъде така. Ако употребявате парите си за пътувания, нови преживявания, подаръци на близките си, ще установите, че те наистина могат да ви направят щастливи.

3. Заслужавам само толкова пари

Има едно масово убеждение, че ако се стремиш към големи печалби, ти си алчен, егоистичен, пресметлив. От друга страна обаче – защо да е лошо да печелиш, ако си умен, работиш здраво и имаш нюх? Позволете си да мечтаете мащабно. Именно така най-известните милиардери на света са поели към успеха.

4. Хората, които правят пари, не се интересуват от нищо друго.

Такива хора има, но в същото време е имало/има и хора като Стив Джобс и Бил Гейтс, които се интересуват какво наследство ще оставят след себе си и как да помогнат на нуждаещите се. Много предприемачи се стремят да създадат нещо трайно и полезно. Вие сами избирате дали да сте като тях или фокусът ви да бъде изцяло в богатството.

5. Парите ще ме променят

Били сме свидетели на случаи, в които печалби от лотарията или голямо наследство променят хората. Но става дума за неочаквано състояние, за което човекът не е работил. Ако печелите постепенно, чрез работа или инвестиции, няма да се поддадете на изкушенията и да се промените. Затова – вземете се в ръце и нека 2016-а бъде вашата наистина успешна във финансово отношение година.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички