6 признака, че е време да напуснете работа


6 признака, че е време да напуснете работа
Снимка: Thinkstock

5704

Веднъж свикнем ли с рутината, ни става доста трудно да убедим сами себе си, че е нужна промяна. В началото работата ви може да ви е изглеждала интересна и перспективна, но дали все още заслужава таланта ви? Много хора остават на определено работно място само за да плащат сметките си и забравят за предишните си мечти и амбиции. Ако не желаете да бъдете един от тях, помислете за преориентиране. Времето за това е дошло, когато:

Не виждате път нагоре. Нямате какво повече да научите на това място, нито накъде да растете.

Нямате от кого да се учите – липсва фигура на ментор. Или пък ви се е налага вие да обучавате другите, но това не ви удовлетворява.

Колегите ви не желаят да чуят вашите идеи за промяна. Предпочитат да са пасивни и нещата в офиса да протичат по един и същ начин, дори той да не е най-добрият.

Не използвате потенциала си. Чувствате се като кон с капаци, възлагат ви само да реализирате нечии други идеи без да ви дадат възможност да предложите свои.

Шефът ви не ви разбира, а и вие него. Имате сериозни разминавания във възгледите за това как трябва да протича работата. Не бихте могли да се развиете като професионалист в подобна обстановка.

Не отивате на работа с удоволствие. Всяка понеделник сутрин – или която и да е друга сутрин – имате неприятно усещане, когато тръгвате за офиса. Сигурен знак, че трябва да потърсите нещо по-вълнуващо.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички