7-те тайни на неразрушимото самочувствие


7-те тайни на неразрушимото самочувствие
Снимка: Thinkstock/Guliver

5329

Изграждането на увереност и самочувствие е трудно и постепенно. То обаче е ключов фактор за успех и в кариерата, и в личния живот. Тези 7 малки тайни ще ви помогнат да го постигнете.

Спрете постоянно да се сравнявате с другите. Това е най-лошото нещо, което бихте могли да правите. Вместо това се фокусирайте върху собствените си цели.

Кресливостта не е белег на увереност. Тя е показна, но не и привлекателна. Много от най-успелите хора всъщност са скромни, любезни и не изпитват нужда да се изтъкват.

Не се съсредоточавайте върху слабостите си. Всички ги имаме, но уверените се различават по това, че се фокусират върху силните си страни и възможностите си.

Бъдете реалистични. Знайте какво можете, какво правите добре и какво точно искате да постигнете. Нереалистичните цели ще ви накарат да се чувствате сломени, когато не ги осъществите.

Не се преструвайте. Самочувствието не може да бъде маска, която слагате за пред останалите. То е осъзнаване на това кой сте в действителност.

Променете бъдещето. Не можем да изменим миналото, но предстоящото е въпрос на ежедневни избори, водещи към постигане на стремежите ни.

Влагайте сърце във всичко, което правите. Опитвайте се всеки ден да поставяте по едно малко стъпало нагоре. Поемете отговорност за живота си и не чакайте някой друг да ви уреди.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички