8 зимни курорта, които всеки ски любител трябва да посети


8 зимни курорта, които всеки ски любител трябва да посети
Снимка: Thinkstock/ Guliver

7936

Ако сте запалени скиори, но тази година искате да смените Банско с друга дестинация, не се тревожете - такива има предостатъчно. Разбира се, от курорт до курорт съществува разлика. Но ако мечтаете зимната ви ваканция да бъде наистина незабравима, изберете някое от следните места.

8. Вос, Норвегия

Вос в Норвегия е толкова на север, че снежната покривка винаги е гарантирана. Освен това ще можете да се полюбувате на известните фьорди, които се виждат от върха на планината.

7. Тифиндел, Южна Африка

Посетете най-високия ски курорт в Африка – Тифиндел, който се намира на 2720 м надморска височина в Южна Африка.

6. Риксгрансен, Швеция

Риксгрансен в Швеция е най-северния ски курорт – 125 километра северно от Северния полярен кръг. Ще може да отидете там обаче само между март и юни, защото през останалото време е прекалено студено. Ще имате уникалната възможност да покарате ски или борд под среднощното слънце.

5. Стоу, САЩ

Решили сте да научите половинката си да кара ски, но не искате да жертвате собственото си удоволствие? Тогава трябва да отидете на Източния бряг на Щатите. Курортът Стоу е разположен на две планини – едната с някои от най-стръмните писти, а другата с някои от най-приятните склонове за начинаещи.

4. Аспен, САЩ

Насладете сe на 14 квадратни километра ски писти в тузарския курорт Аспен, Колорадо. Насладете сe на 14 квадратни километра ски писти в тузарския курорт Аспен, Колорадо.

3. Керо Катедрал, Аржентина

За любителите на силните усещания Черо Катедрал в Аржентина предлага едни от най-опасните трасета в Южна Америка с вертикални спускания от 1200 м.

2. Кицбюел, Австрия

Намиращ се Тиролския регион на Австрия, Кицбюел е чаровен алпийски курорт, който се превърна в един от най-известните в света. Планинските склонове предлагат километри от ски писти за средно напреднали, което прави Кицбюел чудесен избор за двойки, които търсят романтична ски почивка в Европа.

1. Вейл, САЩ

Има причина Вейл в Колорадо да е легендарна ски дестинация. Там се намира най-голямата ски зона в САЩ – над 21 кв.км ски писти. Но не само те привличат спускачите от цял свят – малкото градче Вейл е известно с музеите и галериите на изкуството, както и приятните си ресторанти.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички