Как да подобрим качеството на снимките, които качваме във Facebook?


Как да подобрим качеството на снимките, които качваме във Facebook?
Снимка:

4868

Повечето потребители на социалната мрежа Facebook често споделят снимки в нея. Сайтът обаче използва компресиране, което понякога прави фотосите да изглеждат глупаво. Компресирането се налага, тъй като във Facebook ежедневно се качват около 350 млн.снимки - както сами се досещате, това са твърде много данни за съхранение без тази допълнителна мярка. Няма как тя да бъде изключена, затова пък Life Hacker ни дава няколко съвета как да сведем ефекта ѝ до минимум.  

1. Качвайте снимки, които са с ширина най-малко 2048 пиксела. Според указанията на Facebook, това е идеалната ширина за изображения с висока резолюция. Вашите снимки пак ще бъдат компресирани, но ефектът може да не е толкова забележим.

2. Създайте “High Quality” албум, в който да качвате снимките си. За целта когато създавате албум, сложете отметка в квадратчето до “High Quality”. Всички снимки, които съхранявате в него, ще претърпят по-лека компресия.

3. Изрежете профилната си снимка с размери до 851 х 315 пиксела, това са препоръките на Facebook и е добре те да се спазват.

4. Ако искате да споделите снимка, която сте открили онлайн, имате няколко възможности: да споделите линка към самото изображение, да използвате алтернативен хостинг или да използвате бутона „Share“, по този начин ще се избегне двойната компресия на изображението.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички