Как най-добре да защитим данните в мобилните си устройства?


Как най-добре да защитим данните в мобилните си устройства?
Снимка:

5335

Криптирате ли данните, които съхранявате на смартфона си? Ако не, добре е да знаете, че по този начин рискувате сигурността си, ако телефонът ви бъде откраднат или го изгубите.

Криптирането е изключително лесен процес. Нуждаете се само от подходящ софтуер, който обикновено се предоставя в операционната система или от производителя на устройството.

Вижте информацията на Make Use Of за това как да защитим данните, които съхраняваме в джаджите си.

Заключване на екрана

- За Android

Отворете Settings > Security > Screen security. Изберете ‘Screen lock’, сега може да избирате измежду опциите ‘Swipe’, ‘Pattern’, ‘PIN’ и ‘Password access’. Направете избора си според предпочитанията си.

- За Windows Phone

Отидете в Settings > Lock screen > Password и превключете опцията на ‘On’. Ще бъдете подканени да изберете парола.

- За iOS

Отворете Settings > Passcode и изберете ‘Turn passcode on’. След това можете да използвате новите опции за задаване на дълга или къса парола.

Заключване на SIM картата

Можете също така да въведете допълнителен слой на сигурност чрез заключване на вашата SIM карта. Този метод не заключва останалата част на телефона.

- За Android

Отидете в Settings > Security > SIM card lock и изберете ‘Set up SIM card lock’. На следващия екран превключете опцията Lock SIM card на ‘On’. Въведете код на SIM картата.

- За iOS

Отидете в Settings > Phone > SIM PIN (или Settings > Cellular Data > SIM PIN за iPad) и въведете вашия SIM PIN код, за да потвърдите.

- Windows Phone

Отворете Settings > Applications > Phone, за да активирате ‘SIM security’. Когато бъдете подканени да въведете PIN кода, направете го в съответствие с инструкциите от вашия доставчик на мрежови услуги.

Криптиране на данните

- За Android

За кодирате данните на вашето Android устройство, трябва предварително да сте създали PIN както по-горе ви показахме. Освен това ще трябва да свържете телефона си към зарядното устройство, тъй като процесът на криптиране използва батерията интензивно. След това отидете в Settings> Security> Encryption> Encrypt Phone. Прочете внимателно предупреждението и обяснението, което ще се отвори и когато сте готови, натиснете ‘Encrypt phone’. По време на процеса на криптиране, няма да можете да използвате телефона си, защото той ще бъде ‘посветен‘ на тази задача, така че няма да бъдете в състояние да провеждате разговори, да стартирате приложения, да проверявате имейл и така нататък. След като процесът завърши, телефонът ви трябва да работи нормално.

- За iOS

Тук нещата са много по-прости. Веднага след като сте задали парола / ПИН код на вашето устройство (виж по-горе), данните във вашия iPhone или iPad се кодират автоматично.

- За Windows Phone

Потребителите на Windows Phone не могат да криптират данните, които съхраняват на смартфоните си, но това ще се промени с Windows Mobile 10.

Източник: digital.bg

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички