Лъжите, на които богатите хора не вярват


Лъжите, на които богатите хора не вярват
Снимка: iStock

6542

Много от нас ежедневно се самоубеждават в малки бели лъжи. „От още едно парче торта няма да напълнея“ или „Какво толкова, и днес ще си легна късно, няма да ми навреди“ са по-леките варианти. Някои от лъжите, които са свързани с пари, обаче могат да ви възпрат да живеете живота, който искате. А богатите хора са богати, защото са се научили да не им вярват. Ето някои от тях:

„Това наистина ми трябва.“

Трябва да отделяте „искам“ от „необходимо ми е“. Нужен ли ви е най-новият смартфон? Или вечерята в скъп ресторант всеки петък? Богатите хора са наясно какво точно им трябва и какво могат да си позволят.

„Каквото и да правя, няма да забогатея.“

Кой го казва? Има безброй примери за хора, които са от скромна черга, а стават милионери. Може би най-известният е Опра Уинфри. Ако се убеждавате, че няма да постигнете успех, това наистина никога няма да се случи. Мислете позитивно и търсете възможности.

„Трябва да го купя, защото е на промоция.“

Пазаруването на разпродажби невинаги ви спестява пари. Ако купувате нещо само защото е на промоция, вие всъщност прахосвате сума, която не сте предвидили. Отново си задайте въпроса дали предметът ви е наистина необходим.

„Заслужил съм го.“

Работили сте много, затова заслужавате да си купите това сако за 200 лв., така ли? Няма лошо да си позволявате някоя глезотия от време на време, но не го правете често. Крайната ви цел е да си осигурите добър живот, а не да харчите големи суми за фриволни неща. Богатите хора започват да правят последното, след като вече са подсигурили бъдещето си.

„Няма да живея вечно.“

И затова трябва да харчите безразборно? Като така натрупате дългове и се обречете на стрес и тревоги? Помислете пак. Няма да живеете вечно, но пред вас има още много години, за които е добре да спестявате.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички