Най-популярните суеверия за парите


Най-популярните суеверия за парите
Снимка:

3467

Дори да не сте суеверни, някои вярвания са ни повтаряни толкова пъти, че почти несъзнателно и ние започваме да ги възприемаме. Така и със суеверията за парите, които вероятно сте чули още като малки от майките и бабите си. Ето и кои са най-популярните сред тях:  

1. Намериш ли монета, прибери я…

… и цял ден ще имаш късмет. Има една уловка – преди да я вземете, уверете се, че тя лежи на земята с ези нагоре. С течение на времето, монетите са започнали да отразяват противопоставянето между добро и зло, като ези има положителна репутация, а тура – отрицателна. Когато видите монета с тура нагоре, обърнете я, за да може следващият, който я намери, да се радва на късмет.

2. Парите привличат пари

Повечето култури разполагат с някаква версия на тази пословица. Ето защо, когато някой подарява портфейл или портмоне, винаги оставя скромна сума в една от преградите.

3. Не оставяйте портфейла си на пода

Има една стара китайска мъдрост: „Портмонето на земята кара парите да излитат през вратата.” Оставяйки портфейла си на пода, вие демонстрирате неуважение към богатството си, а това може да ви създаде финансови проблеми.

4. Монети във фонтана

Съвременната практиката да хвърляме монети във фонтани и кладенци води началото си от далечното минало, когато хората са вярвали, че по този начин молят за здраве и благодарят на боговете за това, че имат чиста вода.

5. Ако в джоба ви влезе паяк…

… винаги ще имате пари. Стига да не ви е страх да си мушнете ръката, за да ги извадите. 

6. Числото 8

В китайската култура числото 8 е символ на богатство и благополучие, което го прави особено предпочитано за телефонните номера и регистрационните табели в страната. И докато около финансовите изгоди от това число се вдига страхотен шум, според нумеролозите, формата му символизира баланс, но и сила, която може както лесно да създава, така и лесно да руши.

7. Никога не приемайте нож за подарък

Подаръците като ножове или ножици носят лош късмет и могат да съсипят връзката ви с човека, който се е опитал да ви зарадва. За да се избегне тази опасност, популярна практика е получателят да „плаща” с монета, за да не се счита ножът за подарък.

8. Ако птичка ви "поръси" отгоре…

… или къщата, или колата ви… или пък стъпите в птичи екскременти, ще бъдете богати.

9. Сърбят ви дланите

Ако ви сърби дясната, ще вземате пари, а ако ви сърби лявата – ще харчите. Ако лявата не спира да ви сърби, суеверието гласи, че трябва да я потъркате в дърво или парче дървесина.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички