Обградете се с тези 4 типа хора, за да сте успешни


Обградете се с тези 4 типа хора, за да сте успешни
Снимка: iStock

8083

Успехът не се проявява във вакуумна среда. В действителност има редица фактори, които водят до него. Усиленият труд и амбицията винаги са необходими за постигане на успех, но вашето лично израстване може да бъде задвижвано от други хора.

Хората, с които се обграждаме, въздействат върху начина, по който мислим, действаме и се чувстваме ежедневно. В много отношения професионалният успех се постига и чувства почти като успеха във всеки друг аспект от живота. Ето няколко типа хора, които трябва да държите в близкото си обкръжение, за да се радвате на висок дух и силна мотивация.

1. Безмилостни работохолици

Вероятно познавате някой, който работи във всяка възможна минута, а може и вие самите да сте такива. Тези служители, независимо дали са ни колеги, или не, ни тласкат към успеха. И докато измерването на личния успех спрямо успеха на друг човек е като сравняване на ябълки и портокали, ние можем да измерим своя стремеж спрямо нечий чужд такъв. Истинската страст и ангажираност ще породи успешен бизнес.

2. Хора с положителна нагласа

Хората са склонни да бъдат по-добри в това, което правят, ако са щастливи. Отрицателните нагласи могат да намалят работната етика и не предлагат никакво вдъхновение за успех или иновации. Заобикаляйки се с отрицателни хора, има риск да заглушите креативността си и в крайна сметка това да се окаже вашият провал. Хората с положително имат обратния ефект – вдъхновяват и улесняват.

3. Хора, които задават въпроси

Алберт Айнщайн е казал, че "важното е да не спираме да разпитваме". Като професионалисти постоянно трябва да задаваме въпроси, но не е лошо до нас да има човек, който може да осигури различен ъгъл по даден казус. Перспективата е всичко.

4. Мечтатели

Поставянето на високи цели и усилената работа ще ни помогнат да постигнем онова, което мнозина смятат за непостижимо. За да продължим този стремеж, винаги трябва да се обграждаме с хора, които имат подобни идеи. Тези мечтатели дори не е необходимо да участват в същата индустрия като вас – важното е да имат големи планове за себе си.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички