Brexit ще се отрази и на имотния пазар в България


Brexit ще се отрази и на имотния пазар в България
Снимка: БГНЕС

3957

Британският референдум за излизане от Европейския съюз ще окаже влияние и върху пазара на недвижими имоти у нас. Мненията на експертите в бранша се разделиха, но тенденциите показват намаляване на сделките с жилищни имоти с чужденци, съобщава БНР.

Според Йордан Петров от Управителния съвет на Националното сдружение за недвижими имоти логично е сътресение като Brexit да се отрази на пазара на недвижими имоти, подобно на световната финансова криза, когато нивата на продажбите са паднали с 30-40 процента. "Разместване на пазара неминуемо ще има и то ще окаже негативно влияние върху пазара на недвижими имоти в България", прогнозира Петров с уговорката, че не могат да се очертаят точните параметри на промяната.

Председателят на Националното сдружение за недвижими имоти Ирена Перфанова отчита намаляване като цяло на жилищните инвестиции на чужденци, за разлика от бизнес инвестициите, като отливът е най-голям при руснаците, а делът на британците не е определящ за пазара, за да се отрази драматично.

"Засилването на другите валути спрямо паунда ще направи по-изгодно за чуждестранните инвеститори да закупуват недвижими имоти на Острова", уточни Перфанова.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички