Брокери: В Пловдив се увеличават цените на имотите


Брокери: В Пловдив се увеличават цените на имотите
Снимка: Pixabay

4781

Ръст от 11% на цените на жилищния пазар в Пловдив отчита Bulgarian Properties.

Според данните на Агенцията по вписванията, обемите продажби в Пловдив са спаднали през третото тримесечие, но това се дължи на големия дял на покупките ново строителство и невписаните все още сделки с имоти с този тип имоти.

Съгласно данните на агенцията за недвижими имоти, за периода юли-септември тази година, средната цена е 650 евро на кв. метър.

Към момента търсенето изпреварва предлагането и макар че на пазара излизат много нови сгради ново строителство, купувачите са все още предпазливи при покупките "на зелено". Това предлагане се очаква да се усети на пазара след средата на 2018 година, когато строителството на новите сгради ще напредне, прогнозират от агенцията за недвижими имоти.

Като предпочитани райони за покупка на имоти - както жилищни, така и за инвестиция, старши брокерът Цветелина Паскова сочи центъра, Кършияка и района около Гребната база.

"Цените на имотите в Плодив са с около 40% по-ниски от тези в София, а наемите, които могат да бъдат постигнати, са сходни с тези в столицата. Това прави доходността от отдаване под наем в Пловдив по-висока от тази в София и съответно, жилищният пазар във втория по големина град в България е изключително атрактивен за инвеститори от страната и чужбина", допълва Паскова.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички