Павлова предлага още 1 млрд. лева да отидат за саниране


Павлова предлага още 1 млрд. лева да отидат за саниране
Снимка: БГНЕС

3905

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще предложи още 1 милиард лева за саниране по Националната програма за обновяване на българските домове в бюджета за догодина. Това предаде националното радио.

На откриването на току-що саниран блок на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 80 в София присъства премиерът Бойко Борисов с предупреждение:

"Гледах вчера тези хорица в Монтана, където им е паднал един бетонен къс, щял да убие детето! Ако забравихте, какво каза една жена: "Ние подадохме за саниране документи, но последният вход не се включи, защото им казали, че държавата ще им вземе апартаментите"! Единственото, което бих ви казвал на медиите е да обясните на хората, че тези, които ги лъжат и подвеждат, след това тежко плащат хората за това."

Павлова пък отчете дейностите по санирането. "Общо 1 600 сгради са в този строителен сезон с текущи процедури, но 750 от тях са за избор на строители, което означава, че тази и следващата година всъщност ще бъде пикът на програмата - най-много сгради ще бъдат направени", каза министърът.

Не отсъстваха и недоволни съседи от санирането. Те се оплакаха основно от боклуците по време на ремонтните дейности. Уточниха обаче, че изпълнителят е обещал да отстрани всички щети.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички