Продават The Mall


Продават The Mall
Снимка: Actualno.com/Кирил Апостолов

7034

Търговският център The Mall - вторият най-печеливш в София, се продава. Това става ясно от уведомление, подадено в края на изтеклата година до Комисията за защита на конкуренцията.

В него сегашният собственик на обекта - "АП Ритейл 1", обявява, че ще излезе от обекта. Купувач се явява южноафриканската инвестиционна група New Europe Property Investments чрез регистрираното в България "София къмършъл сентър".

"Все още не присъстваме в България, но обмисляме навлизане на пазара. Засега не можем да потвърдим, че придобиването ще се случи - ще пуснем публично изявление, ако и когато сделката бъде финализирана", заявява пред "Капитал" Мирела Коваша, един от управителите на българското дружество на NEPI.

Сделката за The Mall е пакетна - търговският център ще бъде придобит за 160 млн. евро, а бъдещият собственик ще плати и 20 млн. евро за хипермаркета на Carrefour в търговския център, който Уникредит Булбанк купи през май миналата година на цена между 16 и 17 млн. еврo, сочи информация от пазара. Според източници от ритейл сектора в последните месеци банката е предлагала актива за продажба на стойност 19 млн. евро.

Миналата година молът вече претърпя малка индиректна промяна в собствеността покрай сделка за миноритарния му акционер - базираното в Лондон дружество на гръцката National Bank of Greece (NBG) за инвестиции в дялов и рисков капитал NBGI Private Equity, което държи 15% в мола, беше придобито заедно с портфолиото му от германската Deutsche Bank и американската Goldman Sachs.

 

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички