В София ще строят нов квартал


В София ще строят нов квартал
Снимка: БГНЕС

4111

Нов квартал ще бъде изграден в столицата. Той ще се намира в района на бул. „Черни връх" и ул. „Сребърна", съобщи главният архитект на столицата Здравко Здравков пред националната телевизия.

Кварталът ще е разположен на мястото на бившите индустриални предприятия в производствената зона "Хладилника" и ще разполага с жилища за 12 000 души.

През януари догодина предстои и обсъждането на наредба за градската среда, която ще включва изисквания за цветовете и оформянето на фасадите.

Идеята е да не се допуска саниране на парче и разнообразие от шлайфан или щампован бетон пред новите сгради. Освен задължителни цветове за фасадите, ще има изисквания и за това къде да бъдат поставени и климатиците по сградите - уредите ще трябва да не се виждат, да не шумят и да не капят.

Първите стандарти, които ще бъдат създадени пилотно, ще са за улиците "Граф Игнатиев", "Цар Шишман", "6-ти септември" и "Солунска".

Подробните устройствени планове на кварталите "Дружба" 2, "Мусагеница", "Люлин" 1 и на булевард "Сливница" също ще бъдат завършени догодина. Ще бъде готов и планът за велосипедна и пешеходна връзка по трасето на бившата жп линия от гара "Пионер".

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички