Атанасов: Има връзка между Бойко Борисов и Върбакови


Атанасов: Има връзка между Бойко Борисов и Върбакови
Снимка: БГНЕС

3563

През 2003 година, когато Борисов беше главен секретар и имаше масови разстрели на знакови лица, едно от лицата беше Тодор Толев, известен като Бялата лисица. Този човек е много близък с Борисов и са имали общ бизнес - обща фирма в Харманли. Този човек е организаторът на онази голяма далавера с импулсите, където е фирмата на Славчо Върбаков (бел. ред. - има се предвид разследване на ДАНС след сигнал от БТК през 1999 година, че има завишен фиктивен трафик към телефони с добавена стойност. Разследвани са близо 30 фирми, едната от които е ЕТ "Славчо Върбаков" - Пазарджик). Те са толкова много факти, свързани с онова обкръжение на Борисов, когато е бил в охранителния бизнес." Това заяви лидерът на лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в интервю за bTV.

Припомняме, че фирмата на семейство Върбакови - "Инерком", води преговори за придобиване на българския бизнес на ЧЕЗ. Възможно е и държавата да има участие в сделката.

Според него "в алчността си една група хора искат да придобиват хапки от българската икономика, които в един момент ще продадат шалтера на електричеството. Аферата е много грозна и основната цел е придобиване на предприятие е ежемесечно придобиване на огромни пари в кеф над 100 млн. месечно."

Относно скандала с руския патриарх, Атанасов каза следното: "Предизборната кампания на Путин се провежда на българска територия. Патриарх Кирил също участва в нея, защото в Русия църквата е част от службите, а и Путин и Кирил са били колеги в КГБ, те трябва да да си помагат един на друг."

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички