Близо 400 деца в Гълъбово майсториха мартеници в традиционния конкурс на AES България


Близо 400 деца в Гълъбово майсториха мартеници в традиционния конкурс на AES България
Снимка: AES

8099

Близо 400 деца от училищата в община Гълъбово се включиха в тазгодишния конкурс на AES България за изработка на най-оригинална мартеница. Традиционното арт състезание, посветено на Пижо и Пенда, се организира от AES България за 14-а поред година.

В конкурса за мартеници тази година се включиха ученици от 1-и до 4-и клас от гълъбовските училища СУ „Васил Левски“, I ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, II ОУ „Христо Ботев“ и училището в село Обручище - ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. За състезанието AES България осигури всички необходими материали, прежда, мъниста и други елементи за декорация на мартениците. Талантът и фантазията на децата отново впечатлиха журито, което бе истински затруднено да избере най-красивите мартеници. За победител беше избрана мартеницата, изработена от учениците от II и III клас в училището в село Обручище. Голямата награда за всички деца от групата победител, осигурена от AES България, е еднодневна екскурзия по избор до един от 100-те национални туристически обекти на България. И понеже празник без почерпка не може, за творческото си въображение, усърдието и упоритата работа всички деца получиха лакомства.

 

Изработените от гълъбовските деца мартеници с пожелания за здраве и благоденствие AES България традиционно подари на президента, министър-председателя и на други ръководители на държавни институции.

За 14-е години в конкурса за Баба Марта са участвали близо 5400 деца от учебните заведения в Гълъбово. Арт инициативата е част от програмата за корпоративна социална отговорност на AES България и е насочена към запазване на българските традиции и обичаи и насърчаване на творческите заложби на децата.

______________

За AES България

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aesbulgaria.com. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която ускорява бъдещето на енергията и е включена в списъка Fortune 500. Заедно с многото наши заинтересовани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнообразен глобален екип е отдаден на постоянното новаторство и на високите оперативни резултати, докато си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и докато продължава да отговаря на техните енергийни нужди днес.

За повече информация, посетете www.aes.com.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички

Най-четени новини


виж всички