БСП видя схема "Кумгейт" и в управлението на "Булгартрансгаз"


БСП видя схема "Кумгейт" и в управлението на "Булгартрансгаз"
Снимка: БГНЕС

5547

Схема тип "Кумгейт" - хора с близки и роднински връзки на висши постове, има и в ръководството на "Булгартрансгаз". Това твърдят от БСП.

Атанас Зафиров от левицата представи модела на управление на пресконференция в столицата.

"„Булгартрансгаз” ЕАД се ръководи от двустепенна управленска структура. Тя включва Надзорен и Управителен съвет. Надзорният съвет се ръководи от председател и двама членове. Управителният съвет също се ръководи от председател и двама членове. Веднага бих искал да заостря вниманието към личността на зам.-председателя на Надзорния съвет – г-н Владимир Митрушев. Той е бивш зам.-кмет на Община Димитровград. Неговият баща е и в момента общински съветник от ГЕРБ”, обясни Зафиров, цитиран от "Фокус".

Той припомни, че Делян Добрев е председател на областната структура на ГЕРБ-Хасково, а Община Димитровград е част от Хасковска област.

„Интересна е и фигурата на председателя на Управителния съвет на „Булгартрансгаз” ЕАД – г-жа Таня Захариева. Тя и в момента е общински съветник от политическа партия ГЕРБ и нещо повече – тя е председател на Общинския съвет в Хасково. Другият член на Управителния съвет е изпълнителният директор Георги Гегов”, подчерта още Зафиров, а колегата му Иван Иванов допълни, че Гегов живее с народния представител от ГЕРБ Теодора Георгиева, а двамата са кумове на Пламена Ненкова, която работи в отдел „Анализи и международна дейност в дружеството” и Александър Ненков – също народен представител от ГЕРБ.

„Тази роднинска връзка и роднински зависимости се пренасят не само на общинско ниво, но и в държавните предприятия”, обясни Иванов. „Тук отново остава отворен въпросът докъде се простират пипалата на този октопод, заложен още в основата си в Хасково”, допълни той.

Припомняме, че скандалът "Хасковогейт" или "Кумгейт", както стана известен в публичното пространство, се завъртя именно около личността на Делян Добрев, след като депутатът от БСП Елена Йончева разкри, че висши постове в местната власт в Хасково заемат редица негови близки и бизнес партньори. В резултат Делян Добрев обяви, че напуска политиката и ще съди Йончева. За него обаче заваля подкрепа от регионалните структури на ГЕРБ, така че още не е ясно дали оставката му като депутат ще бъде приета.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички