Цената на парното може да падне още веднъж през октомври


Цената на парното може да падне още веднъж през октомври
Снимка: Thinkstock

1382

Парното може да поевтинее още веднъж през октомври. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов пред националната телевизия.

Той увери, че токът за битовите абонати ще се увеличава през следващите 4 години с не повече от 2 процента, което е в рамките на инфлацията.

Гаранция за поносима цена на електроенергията и качеството на услугата ще бъде и стартът на енергийната борса, което трябва да се случи от Нова година.

Преди дни шефът на КЕВР прогнозира, че зимният сезон на 2015-2016 г. на парно в София ще е с 13% по-евтин от предишния сезон.

На заседание комисията определи цените на топлинната енергия и на електроенергията от висококомбинирано произвоство от 1 юли за 35 топлофикации.

В София тя ще бъде с 6% по-ниска от сегашните цени, които бяха определени от 1 април. Спрямо зимата обаче поевтиняването е с 13 на сто.

За всичките 35 топлофикации е предвидено понижаване на цените, в Бургас топлинната енергия е с 13,5% по-ниска цена, във Велико Търново - с 12 на сто. За останалите намалението е между 7 и 9%, каза Иванов.

Постановените днес цени най-вероятно ще останат и за следващото тримесечие и за цялата зима, прогнозира председателят на КЕВР. Не се задавало увеличение на цената на природния газ. Дори заради кризата в Гърция цената на суровият петрол се понижавала, а тя е вързана с котировките на мазута и газьола, които път влияят на цените на газа.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички