Домусчиев смени позицията, обяви се против национализацията на американските централи


Домусчиев смени позицията, обяви се против национализацията на американските централи
Снимка: БГНЕС

2667

Нищо ново не чухме, нищо ново не научихме. Срещнахме едни чиновници, които се скриха зад какви ли не закони и в крайна сметка не очакваме промени. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев пред Нова телевизия.

По темата с предложението да се национализират американските централи и след това да се приватизират, председателят на КРИБ отговори, че предложението е на БСК. Не става дума за национализация, а да се търсят "други форми". Лично аз не подкрепям предложението, каза в крайна сметка Кирил Домусчиев.

Имаме един узаконен грабеж за „Мариците”, продължи Домусчиев и обвини председателя на КЕВР Иван Иванов, че е бил до Иван Костов, когато са се подписвали договорите за приватизацията на американските централи. Домусчиев обаче не обели и дума за анексите от времето на Тройната коалиция например.

За момента срещаме разбиране, поясни шефът на „Лудогорец” на въпрос защо напада Реформаторите, а е в топли отношения с ГЕРБ. Домусчиев не се съгласи, че Иванов стана председател и с подкрепата на ГЕРБ, като опита да извърти, че не правителството го избира. Беше му обаче припомнено, че вече парламентът го прави, а там ГЕРБ е най-голямата партия.

Попитан директно дали американските централи са причината да имаме по-скъп ток, Домусчиев отговори, че 24,50 лв. идват от американските централи по такса „задължение към обществото”. От думите му не стана ясно каква част от крайната сметка се формира от „задължение към обществото”.

Какво още каза председателят на КРИБ прочетете в Actualno.com.

 

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички