Иванов: Няма да подам оставка


Иванов: Няма да подам оставка
Снимка: БГНЕС

1588

Естествено, че няма да си подам оставката, защото с всички решения, които взима регулаторът под мое председателство, ние сме спазили закона и сме реализирали основния принцип в него, а именно решенията да бъдат прозрачни, справедливи и публични. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулирани Иван Иванов пред Нова телевизия.

„Всеки може да се запознае с тях на сайта на комисията. Който счита, че трябва да даде нещо на прокуратурата, разбира се може да го направи. В това отношение съм напълно спокоен”, добави той.

„Няма да отстъпя, защото през цялото време се водя от ясната мисъл, че съм на този пост, за да защитавам обществения интерес. Нито съм тук, за да правя кариера, нито да се харесам на когото и да било”, коментира Иванов. По думите му, експертите в областта на енергетиката оценяват усилията, които направи Комисията, за да промени първоначално зададените цени за новия регулаторен период.

„КЕВР отказва да защитава корпоративни интереси на една определена част от потребителите. Ние се стремим със справедливи решения да защитим всички потребители, както битови, така и стопански. Вярно, че добавката „задължение към обществото” е много висока, но нека кажем съвсем ясно защо. Защото в резултат на тежки управленски грешки през изминалото десетилетие НЕК беше доведен до финансова катастрофа с милиард и 300 милиона задължения по АЕЦ „Белене” с милиард по „Цанков камък” и с други такива мегаломански проекти”, заяви председателят на КЕВР.

„Бизнесът там, където той е почтен, не е виновен за това, но аз веднага задавам контра въпросът - а с какво са виновни българските граждани за този огромен дефицит? Ние търсим справедливо равнопоставяне на тежестта”, добави още Иванов.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички