Иванов: Нямам намерение да подавам оставка


Иванов: Нямам намерение да подавам оставка
Снимка: БГНЕС

1816

Дали токът може да поевтинее ще стане ясно в края на октомври. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по повод намерението на работодателите за нов протест, ако размерът на такса „задължение към обществото” не бъде намален, предаде националното радио.

„Законът не позволява комисията да се произнася в срок по-малко от три месеца", обясни Иван Иванов. Той се зарече, че и този път от енергийния регулатор ще бъдат открити при определяне на цената на електроенергията.

Според Иванов, за да има намаление, трябва да бъдат намерени достатъчно резерви. „Когато ние взимаме нашето решение, изхождаме от това какви са възможностите на енергийната система да функционира нормално, с други думи постепенно да се излезе от ситуацията на финансов колапс, в който се намира Националната електрическа компания, но и българската енергетиката като цяло”, коментира той.

По повод исканата от бизнеса негова оставка, Иван Иванов отговори, че няма намерение да напуска поста, защото смята, че защитава закона и обществения интерес.

Припомняме, че в края на миналата седмица четирите национални работодателски организации за пореден път обявиха, че искат намаляване на цената на електроенергията за бизнеса, но и също ще се борят за отстраняването на Иванов от шефското място на КЕВР. В противен случай работодателите се заканиха, че ще излязат на протест на 30 септември.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички