Изплатиха заплатите на миньорите от "Въгледобив Бобов дол"


Изплатиха заплатите на миньорите от "Въгледобив Бобов дол"
Снимка: БГНЕС

3386

В съответствие със задълженията, поети от ръководството на „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД, са изплатени заплатите и са предоставени ваучерите на миньорите. Това съобщи ръководството на „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД.

Освен раздадените ваучери, миньорите получиха и ваучери за 153 560 лв. от омбудсмана Мая Манолова във връзка с поетия пред миньорите от рудник „Бабино“ ангажимент да предостави непотърсените ваучери от националната кампания „Великден за всеки“. Така 1 814 семейства на работещите там получиха общо 7 678 талона, на стойност 153 560 лева, с които ще могат да пазаруват до 31 декември т.г. в 5 000 магазина в цялата страна.

От ръководството на предприятието заявиха, че засега няма да се затваря рудник "Бабино", както и че се прави всичко необходимо, за да може да има рестарт на рудника и процесът на работата да продължи нормално. Ръководството на „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД изрази благодарност за съвместната работа между тях и министерството на енергетиката, производителите на електрическа енергия и синдикатите и припомни, че миналата седмица бе проведена, на която се взе решение да бъде създадена работна група към Браншовия съвет за тристранно сътрудничество, която да обсъди и изработи стратегия за бъдещото развитие на въгледобива у нас. Беше уточнено, че в работната група ще бъдат включени експерти от министерството на енергетиката, от синдикалните и работодателски организации.

"За подобряване на диалога с гражданите и работниците се планира и да бъде открита приемна в Бобов дол“, допълниха от „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД.

Припомняме, че миньорите от рудника протестираха в продължение на три дни заради неизплатени възнаграждения.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички