Караниколов: Усилено работим по наредбата за горивата


Караниколов: Усилено работим по наредбата за горивата
Снимка: БГНЕС

2461

Екипи на Министерството на икономиката, браншовите сдружения, Българската петролна и газова асоциация усилено работят по наредбата към Закона за горивата. Поредната среща е утре. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който участва в юбилейната конференция на Българската петролна и газова асоциация, предаде БГНЕС.

По този начин министърът отхвърли твърдения, че 4 месеца не се работи по текстовете на наредбата. За създаването на законодателството министерството изгради специална администрация.

Според Караниколов оставката на неговия заместник Александър Манолев, който беше ангажиран със Закона за горивата, няма да попречи на работата и изготвянето на текстовете. Новата наредба трябва да влезе в сила от 27 юли.

Икономическият министър коментира и други актуални теми като идеята за създаване на голяма мегаагенция, която да обедини Агенцията по приватизация и Агенцията за инвестиции. Според Караниколов създаването на новата агенция е крайно необходимо, тъй като Агенцията по приватизация вече е изчерпала своите функции. Един от новите моменти е да отпадне т.нар. забранителен списък на държавните предприятия. Тази функция вече ще се поеме от Народното събрание.

Караниколов коментира и оставката на земеделския министър Румен Порожанов. Според него това е личен акт, който е достоен за уважение.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички