КЕВР: Няма да допуснем шоково поскъпване на водата


КЕВР: Няма да допуснем шоково поскъпване на водата
Снимка: БГНЕС

2241

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) със своите решения няма да допусне шоково увеличение на цената на водата. Това каза председателят на институцията Иван Иванов на пресконференция във връзка с приетите наредби за качеството и цените на ВиК услугите.

"Както при цената на електроенергията, така и при цената на ВиК услугите комисията ще защити обществения интерес", коментира Иванов, цитиран от "Фокус".

"Прагът на поносимост, който спрямо действащите наредби, беше 4 процента от средния месечен доход на домакинството, което прави 2, 6 кубически метра на глава от населението, беше сведен на 2,5 процента", акцентира Иванов и допълни, че това се прави за да се защитят потребителите.

По думите му Комисията ще отчита баланса на интересите между ВиК операторите и потребителите на ВиК услуги и с голямо внимание ще разгледа и ще се произнесе върху бизнес плановете на ВиК операторите за периода, който започва от 1 януари 2017 година. В бизнес плановете ще бъде заложено ниво на цената за всеки район на страната и за всеки отделен оператор в рамките на календарна година, като ще има възможност за корекции на цените.

„Последните данни показват, че в много малко градове качеството на водата е добро и отговаря на изискванията", заяви Иванов и допълни, че в наредбите има 29 параметъра, по които ВиК операторите трябва да изготвят своите бизнес планове.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80078
  • GBP
    1
    2.28624
  • JPY
    100
    1.15559
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички