КЗК глоби солено "Техем Сървисис"


КЗК глоби солено "Техем Сървисис"
Снимка: Thinkstock

3460

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 160 026 лв. фирмата за топлинно счетоводство "Техем Сървисис" ЕООД. Това съобщиха от КЗК.

Комисията е установила, че дружеството е извършило нарушение на антимонополния закон, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение на пазара на реализация на индивидуалните разпределители на топлинна енергия на територията на страната, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите посредством прилагане на различни ценови условия и чрез прилагане на различни търговски условия за един и същ вид договори.

Разследването установи, че за определен период дружеството е прилагало различни ценови условия на територията на Пловдив в сравнение с останалите градове с централизирано топлоснабдяване, на чиято територия оперира дружеството, посочват от КЗК.

Също така проучването показа, че клиентите на "Техем Сървисис" ЕООД в градовете с централизирано топлоснабдяване са поставени в неравноправно положение, тъй като само в някои от градовете им се предоставя възможност да избират между това дали да купят или да наемат индивидуалните разпределители за топлинна енергия, което води до ограничаване избора на потребителите, заявяват от КЗК.

От Техем смятат за неоснователно решението на КЗК. Фирмата ще разгледа в детайли аргументите на антимонополния орган и ще предприеме стъпки в посока защитаване правото на българските потребители да имат достъп до адекватни за пазара услуги, се казва в съобщение от компанията.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички