КЗК проверява "Лукойл" и "Ромпетрол"


КЗК проверява "Лукойл" и "Ромпетрол"
Снимка: iStock/Guliver

4857

Служители на Комисията за защита на конкуренцията съвместно с органите на полицията осъществяват внезапна проверка на място в "Лукойл България" ЕООД и „Ромпетрол България“ ЕАД.

Действията на КЗК са част от производството за картел, образувано след секторния анализ на пазара на горива, съобщиха от КЗК.

При проверката КЗК има право да изземе всякакви писмени, както и други веществени доказателства, а също така и средства за предаване на информация.

На 22 март служители на Комисията за защита на конкуренцията, също заедно с органите на полицията, направиха внезапна проверка на място и в "Българска петролна и газова асоциация". Акцията отново беше част от разследването на картелното споразумение.

Припомняме, че края на февруари КЗК обяви, че има картел на пазара на горива у нас. Това показала проверката, при която комисията подробно разгледа пазара на горива в страната. Проверката е продължила 7 месеца, а секторният анализ на комисията бе описан в 150 страници. Тогава регулаторът обяви още, че започва производство срещу седем дружества: „Шел България“ЕАД, „Ромпетрол България“ ЕАД, „Еко България“ ООД, „ОМВ България“ ООД, „Петрол“ АД, „НИС Петрол“ ЕООД и „Лукойл България“ ЕООД. Причината е подозрението, че тези компании са се договаряли за цените, по които да продават горивата.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички