Либерализацията на електроенергийния пазар ще помогне за преодоляване на финансовия дисбаланс в сектора


Либерализацията на електроенергийния пазар ще помогне за преодоляване на финансовия дисбаланс в сектора
Снимка: БГНЕС

3109

Либерализацията на електроенергийния пазар ще помогне за преодоляване на финансовия дисбаланс в сектора. Това заяви по време на днешния парламентарен контрол министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от в С приключването на пълната либерализация на електроенергийния пазар ще бъде преодолян финансовият дисбаланс в енергийния сектор. Това коментира по време на днешния парламентарен контрол министърът на енергетиката Теменужка Петкова, предаде БГНЕС.

Министър Петкова подчерта, че пълната либерализация на електроенергийния пазар е приоритет за правителството в сектор „Енергетика”. По думите ѝ с приключването на този процес ще бъде преодолян един от основните проблеми в сектора, а именно финансовият дисбаланс и възможностите за трупане на финансов дефицит в системата.

Тя изрази мнение, че този процес трябва да бъде регулиран по такъв начин, че крайният резултат да бъде успешен, защото е важен за развитието на сектора, а секторът е важен за цялата българска икономика.

„Ако някъде направим грешка в процеса на пълна либерализация, това може да даде отражение на много отрасли от българската икономика. Именно по тази причина Българският енергиен холдинг (БЕХ) е подписал консултантски договор със Световната банка (СБ), която ще има ангажимент да изготви финансовия модел за пълна либерализация на електроенергийния пазар”, обясни Петкова.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички