Над 50 са бенефициентите по програмата за енергийна ефективност и възобновяема енергия


Над 50 са бенефициентите по програмата за енергийна ефективност и възобновяема енергия
Снимка: БГНЕС

1955

Над 50 са бенефициентите по програмата и над 26 милиона лева бяха използвани за реализацията на техните проекти. С 8 130 тона на година успяхме да намалим вредните емисии. Това са много добри показатели, в унисон с основната цел на програмата. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на заключителна конференция във връзка с изпълнението на програма БГ04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, предаде „Фокус“.

„Благодарение на норвежките ни партньори постигнахме конструктивен диалог и изключително добрата работа. За всички нас е ясно, че времето, в което живеем е свързано с потребността енергията да се увеличава непрекъснато заради повишаваща се нуждата от нея. Пред нас стои основният въпрос - как по най-рационален начин да използване енергията. Тук своя безспорен принос дадоха нашите норвежки колеги. Това бе много успешна програма, която заедно успяхме да реализираме“, заяви министър Петкова.

Тя отбеляза, че в началото на 2018 година стартира новият програмен период, за който ресурсът надхвърля два пъти този от първия и е малко над 64 милиона лева. „Отново по нея могат да кандидатстват общини и областни администрации, можем да подобрим параметрите на енергийната ефективност в болници и училища, за да пестим наистина енергия и да говорим за гарантиране на нашата енергийна сигурност“, посочи още енергийният министър.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички