Не можем да обещаем, че токът няма да поскъпне, заяви Петкова


Не можем да обещаем, че токът няма да поскъпне, заяви Петкова
Снимка: БГНЕС

1495

Изпълнителната власт няма как да поеме ангажимент, че няма да бъде увеличена цената на електроенергията. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„От страна на правителството никой не е казал подобно нещо. Изпълнителната власт има функцията да предприеме действия, мерки за сектор „Енергетика”, да го прави ефективен, предвидим. Това, което обсъдихме като мерки, са насочени именно към това. Каква ще бъде цената определя КЕВР”, добави Петкова, цитирана от "Фокус".

Тя допълни, че се надява да продължи обсъждането на инвестиционното намерение на Катар за изграждане на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". "В рамките на официалното посещение на правителствената делегация на България в Катар през месец май тази година бяха обсъдени възможности на сътрудничеството между двете страни в това число и в сферата на енергетиката. Беше проведена двустранна среща с министъра на енергетиката и промишлеността на Катар по време, на която бяха обсъдени енергийни въпроси", обясни Петкова.

По повод законопроекта на Патротичния фронт за прекратяване на договорите за американските централи Петкова каза: "С този законопроект трябва да се запознае всеки един, да го анализира и едва тогава да изразявам каквото и да е мнение. На този момент не мога да бъда категорична."

На въпрос дали е ясно има ли държавна помощ към „Мариците”, тя разясни, че в момента върви процедура, свързана със сигнал, подаден от ДКЕВР през 2014 година. „По този сигнал вървят въпроси от страна на Европейската комисия, на които даваме отговори. Един такъв дадохме през декември в края на миналата година. Сега се работи по нов отговор. ЕК е тази, която ще каже има ли или няма държавна помощ в този случай”, каза още министър Петкова.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички