Не са установени нарушения при проверката на "Овергаз"


Не са установени нарушения при проверката на "Овергаз"
Снимка:

2253

Петте дружества в „Овергаз Мрежи“ АД спазват общите условия на договорите с потребители. В кризисната ситуация на 31 декември подписаха договор с „Булгаргаз“. Договорът е с 3-годишна валидност, но с възможност да бъде прекъснат, ако това не е необходимо. В рамките на тези 3 години „Овергаз Мрежи“ АД може да възложи да „Булгаргаз“ да снабдява клиенти на дружествата с природен газ. Това коментира председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му „Овергаз Мрежи“ са в стабилно финансово състояние към момента.

“Те имат пет кредита, които обслужват. Два от тях практически завършват, а други три биват обслужвани в момента. Третият заем е по-голям и е взет от „Овергаз Инк“, в който около 50% от собствеността към момента е на „Газпром Експорт“. Няма никакви проблеми за снабдяването на българските потребители, както на "Овергаз Мрежи", така и на "Булгаргаз" с природен газ в тези месеци, когато цената на природния газ намалява значително и това го прави много по-конкурентоспособен и по-изгоден енергиен носител за българската индустрия", заяви Иванов.

Според него създалата се около Нова година мини газова криза е по-скоро геополитически проблем, а не енергиен.

Припомняме, че вчера изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен бе освободен от поста си, като вероятната причина е именно скандала с доставките за "Овергаз". Жаклен Коен пък обвини фирмата на Сашо Дончев, че иска да остави на студено 200 хил. българи. Първоначалната реакция на премиера Бойко Борисов срещу частното дружество бе доста остра, но по-късно той заяви, че е бил подведен с информацията.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички