Обвиненията за "Белене" не са приключили, заявиха от прокуратурата


Обвиненията за "Белене" не са приключили, заявиха от прокуратурата
Снимка: БГНЕС

2844

Кръгът на обвиняемите лица за „Белене“ не е изчерпан. Това каза на брифинг в Съдебната палата Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор Сотир Цацаров, предаде „Фокус“.

По-рано днес на бившия министър и настоящ депутат Делян Добрев бе повдигнато обвинение във връзка с проекта "Белене". В четвъртък с такова се сдоби и Румен Овчаров, през октомври пък бяха обвинени двама бивши изпълнителни директори на Националната електричекса компания.

„Прокуратурата работи непрекъснато – 24 часа, 7 дни в седмицата, непрекъснато се събират доказателства. Но е факт, че някои наши действия се политизират“, каза Арнаудова.

„Позволихме си, защото имахме време по отношение на Делян Добрев, чисто процесуално да извършим тези действия след приключване на кандидатпрезидентската кампания“, каза тя. „Всички разбирате, че действията от страна на Прокуратурата в рамките на тези 30 дни политиците се опитват да ги интерпретират през политическите си възгледи“, подчерта Арнаудова.

„Не искахме действията на Прокуратурата да се политизират“, подчерта тя. Във връзка с това дали кръгът на обвиняемите по делото за „Белене“ може да включва още бивши министри Арнаудова заяви, че може да включва тези, за които се съберат доказателства.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички