Очаква се над 200 000 лица и семейства да поискат помощ за отопление


Очаква се над 200 000 лица и семейства да поискат помощ за отопление
Снимка: Thinkstock

2263

Над 200 хил. лица и семейства се очаква да поискат целевата помощ за отопление, каза от парламентарната трибуна министърът на труда и социалната политика Бисер Петков по време на изслушване за законодателните промени за хората с увреждания, съобщи агенция "Фокус".

"Нейният размер тази година е по-висок в сравнение с миналата година. Той е 374.15 лева за целия отоплителен сезон. Това е с малко над 9 лева повече от миналогодишния размер, което отчита повишената цена на електроенергията от 1 юли тази година", обясни той. 

Петков информира още, че в момента тече кампанията по подаване на заявления за отпускане на целевата помощ за отопление, която продължава до 31 октомври.

Хората с увреждания са една от целевите групи за социално подпомагане, които получават различни видове социални помощи, включително и за отопление, поясни той и отбеляза, че всяка година се прави корекция на коефициента, с който се отчита ежегодното индексиране на пенсиите им.

"Тази година в резултат на увеличаването на гарантирания минимален доход, който е основа за т.нар. диференциран гарантиран минимален доход, се осигури по-широк достъп на хора с увреждания и на други целеви групи до тази помощ", каза още социалният министър.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички