Овчаров: Българската енергетика е фалирала сфера


Овчаров: Българската енергетика е фалирала сфера
Снимка: БГНЕС

2817

Енергетиката в България на практика е фалирала сфера и е на доизживяване. Минаха годините, когато тя концентрираше финансовия ресурс на държавата в себе си. Това заяви бившият министър на енергетиката Румен Овчаров пред БТВ.

По думите му бизнесът е в правото си да протестира, но не трябва да се забравя, че българският бизнес е един от най-енергоемките в Европа. „Нормално ,е когато ти отрязват от печалбите, да протестираш, но нормално ли е да протестираш срещу компания, която си задължил”, отбеляза той.

Според Овчаров енергетиката е в сегашното си състояние заради некомпетентността. „Когато влизаш в енергетиката, само за да откраднеш, получаваш този резултат”, заяви той.

Сегашните управляващи разбират проблема и имат желание, но нямат компетентност, заяви той. „Цената ще я платим всички ние и колко по-късно стане, толкова повече ще платим”, коментира още бившият министър.

„Токът е опасен – винаги може да те удари”, подчерта той.

Овчаров посочи, че два са начините за справяне с проблемите в енергетиката – да се намалят разходите, т.е. „да се затворят кранчетата, през които изтича”, и да се увеличат разходите. Не се прави нито, нито другото, посочи обаче той.

За популизма в България той коментира, че е като алкохола – когато е в малки количества действа добре и развеселяващо, в големи количества води до махмурлук, а превърне ли се употребата в хронична, става болестно състояние. „Малко останаха тези, които не са алкохолици”, продължи той метафората си.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички