Патриотите с предложения за отмяна на такса "сградна инсталация"


Патриотите с предложения за отмяна на такса "сградна инсталация"
Снимка: БГНЕС

1845

Хората, които не желаят да ползват парно, не бива да бъдат принуждавани да плащат за общи части и тръби, преминаващи през собствеността им. Това каза по време на брифинг в Народното събрание председателят на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов.

Симеонов говори, след като "Патриотичният фронт" вкара в деловодството на Народното събрание законопроект, с който се внасят изменения в Закона за енергетиката. Измененията са свързани с Топлофикация и засягат всъщност транспонирането на Директива 2011/83/EC в Закона за защита на потребителите и въпросът с таксата "сградна инсталация", която се плаща дори и от хора, отказали се от услугите на "Топлофикация".

"Първата промяна е свързана с прекратяването на практики на топлофикационните дружества - да събират такси от собственици на имоти, през които да преминават тръби и да заплащат за отопление на общи части", поясни той, цитиран от Агенция "Фокус". Според Симеонов това е форма на рекет и е в разрез със Закона за защита на потребителите.

"Промените, които сме предложили, регламентират по какъв начин един собственик на имот може да се откаже от услугите на топлофикацията", допълни той.

Симеонов счита, че договорът с Топлофикация и за топла вода е индивидуален. По думите му това е противоречие и всеки собственик на имот ще може да прекрати договора си с Топлофикация.

Още по темата тук.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички