Петкова: Електроенергийната система е в готовност за зимата


Петкова: Електроенергийната система е в готовност за зимата
Снимка: БГНЕС

1773

Електроенергийната система е в необходимата готовност да посрещне есенно-зимния сезон. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в интервю за предаването „Денят започва” по БНТ.

„Знаете, че през 2015-та година имаше тежка зима. От тогава всички си извлякохме необходимите услуги. Тежката ситуация тогава стана причина да направим и промени в нормативната уредба, която е свързани със сервитута на енергийните обекти в страната. Това беше една важна стъпка”, обясни министърът.

„Това даде възможност на електроразпределителните дружества да предприемат необходимите действия, така че да се елиминира риска високите дървета до електропроводите да причиняват щети и да водят до дисконфорт и проблеми в електроснабдяването на българските потребители”, допълни още тя.

Енергийният министър обясни, че в момента съществуват достатъчно гаранции за това, че подаването на природен газ до българските потребители ще бъде нормално и няма да има проблеми.

„Хората трябва да бъдат спокойни. Погрижили сме се и сме предприели всички необходими мерки”, увери Петкова.

Тя коментира и ситуацията около рудник „Бабино”, където миньорите останаха няколко дни под земята в знак на протест срещу неполучаването на трудовите си възнаграждения. „Трудът на тези хора е много тежък. Те работят в много тежки условия. Поради тази причина всички ние трябва да се отнасяме с необходимото уважение към тях. Те са достойни хора”, коментира министърът.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички