Петкова: ЕРП-тата са подготвени за зимния сезон


Петкова: ЕРП-тата са подготвени за зимния сезон
Снимка: БГНЕС

2775

Електроразпределителните дружества са предприели необходимите действия и имат готовност за есенно-зимния период. Това заяви пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова при откриването на реконструираната подстанция „Добруджа“ в Суворово, предаде "Фокус".

Тя отбеляза, че е осъществена проверка на трите електроразпределителни дружества.

„Резултатите от тази проверка показват, че трите електроразпределителни дружества и Електроенергийният системен оператор са предприели необходимите действия и имат готовност за посрещане не есенно-зимния сезон. Българските граждани трябва да бъдат спокойни. Това, което зависи от нас, като действия, ние сме го предприели, остава и природата да бъде по-благосклонна", заяви министърът.

"В резултат на сериозните снегове, които паднаха през март 2015 година, направихме важни изводи по отношение и на нормативната уредба, включително във връзка с енергийните обекти. Заедно с колегите от Министерството на земеделието, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на енергетиката направихме промени в наредбата за сервитута на енергийните обекти. Това даде възможност и на трите електроразпределителни дружества и на Електроенергийния системен оператор да предприемат необходимите действия да се минимизира рискът от падане на дървета, късане на електропроводи, което беше основната причина и проблем през март 2015 година“, заяви още Петкова.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички