Петкова: Работна група проучи възможността за газов хъб в България


Петкова: Работна група проучи възможността за газов хъб в България
Снимка: БГНЕС

3366

Работна група проучи и направи възможните анализи за реализиране на проект като изграждане на газоразпределителен център на територията на България. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред журналисти във връзка с организираната от „Булгартрансгаз“ ЕАД инвеститорска кръгла маса през септември, предаде „Фокус“.

Петкова обясни, че работна група е имала за цел да проучи и да направи възможните анализи от правна и техническа точка. „Трябва да бъдат спазени всички регулаторни рамки, които са в рамките на европейското законадателство. Всичко това трябваше да бъде съобразено с тази концепция и това, което предстои да се случи на конференцията на 5-ти и 6-ти ще бъде едно представяне на нашата концепция на газоразпределителния център на територията на България“, каза тя и допълни, че много инвеститори са заявили и потвърдили интерес към конференцията.

По думите ѝ и ЕК ще има участие в нея. На базата на тази конференция, според министъра на енергетиката ще се чуят различни мнения и позиции ще се даде гласност и информация във връзка с този проект.

Попитана дали има потвърждение на „Газпром“ за участие в конференцията, тя посочи, че все още не е изтекъл срокът за потвърждаване, но според нея при всички случаи ще има представители на руската страна.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички