Петкова ще си говори с Новак по телефона, срещата с Лукарски - след 19-и


Петкова ще си говори с Новак по телефона, срещата с Лукарски - след 19-и
Снимка: БГНЕС

806

Енергийните министри на България и Русия Теменужка Петкова и Александър Новак ще обсъдят проекта "Южен поток" по телефона в петък.

Руското Министерство на икономиката обсъжда възможността за среща с български представители за "Южен поток", но след 19 декември.

Това съобщи официална представителка на министерството на РИА "Новости". "Планираме среща, но не на 19 декември, защото министърът има много натоварен график, а предложението от българската страна дойде късно", уточни събеседничката на агенцията. Датата ще бъде определена по-късно, добави тя, без да уточнява срокове.

Вчера бе съобщено, че българската правителствена делегация начело с министъра на икономика Божидар Лукарски ще се срещне на 19 декември в Москва с руския енергиен министър Александър Новак по въпроса за съживяването на проекта "Южен поток". Според руските медии българската страна възнамерява да предложи алтернативни варианти за осъществяване на проекта, след като получи официално потвърждение за спирането на проекта

В началото на декември руският президент Владимир Путин заяви, че Русия няма да продължи реализацията на "Южен поток". Въпреки това обаче досега българската страна не е получила от руските си партньори официално уведомление за прекратяване на проекта.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички