Повишено потребление на топла вода за изминалия отоплителен сезон


Повишено потребление на топла вода за изминалия отоплителен сезон
Снимка: Thinkstock

2482

Средната сметка за парно и топла вода за изминалия отоплителен сезон е 455 лева. Нова тенденция, която се наблюдава е завишеното потребление на топла вода, съдейки по сметките на абонатите. Това показват данните на най-големият топлинен счетоводител у нас, предаде БНТ.

Едва 17% от абонатите на парно нямат нито да доплащат, нито да връщат пари на топлофикация, за разлика от всички останали, на които тепърва им предстои да се оправят с изравнителните си сметки.

„Този отоплителен сезон беше с около 15 дни по-кратък като дни с отопление и с около градус по-топъл по официални данни. Цената на топлинната енергия също беше доста по-ниска, така че сезонът бе благоприятен, ако мога да се изразя така, за нашите клиенти.“. Това заяви Милена Стоянова, изпълнителен директор на фирма за топлинно счетоводство.

Въпреки по-изгодния с около 20% отоплителен сезон, нивото на жалбите се запазва, отчитат от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Най-голям брой хора се оплакват от изравнителните сметки, нормативната уредба и качеството на услугата. Това отчитат данните на комисията от началото на годинта до края на месец юни.

Очаква се основната вълна от изравнителни сметки да влезе в началото на август. Това става ясно по думите на Елизабет Павлова, говорител на Топлофикация София.

Припомняме, че след промените приети в началото на този месец от Министерството на енергетиката (МЕ), крайният срок за обжалване на изравнителните сметки тази година е 5 октомври, а не краят на годината, както беше досега.

 

 

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички