Радев свиква КСНС заради ЧЕЗ


Радев свиква КСНС заради ЧЕЗ
Снимка: БГНЕС

2486

Президентът Румен Радев ще свика следващия месец Консултативен съвет по националната сигурност (КСНС), на който да бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната.

"Правителството дължи на българския народ отговори каква е схемата на финансиране на сделката за ЧЕЗ и също така по какъв начин тази сделка получи политическа подкрепа. Защото всички знаем, че без такава, подобна фирма не може да получи банково финансиране", заяви президентът в коментар за сделката за ЧЕЗ и желанието на правителството да участва в нея.

Докато не е ясен този въпрос за схемата на финансиране, няма как да знаем под каква форма и по какъв начин българското правителство се готви да стане партньор на г-жа Гинка Върбакова, подчерта Радев.

За него е важен въпросът кой води преговори от името на българската държава и кой води преговори от името на Върбакова, предаде БГНЕС.

„Смея да кажа и го твърдя категорично, че до момента аз нямах информация по този въпрос. Изрично настоях да получа такава от компетентните органи, която регулярно е изпращана до правителството. Ето защо смятам за основателно да бъде свикам и Консултативен съвет по националната сигурност /КСНС/, на който да бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната“ каза президентът като уточни, че ще свика съвета през втората половина на април.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички