Решават за оставката на Теменужка Петкова в четвъртък


Решават за оставката на Теменужка Петкова в четвъртък
Снимка: БГНЕС

1830

В четвъртък, когато бъде направено изслушването в комисията по енергетика и по националната сигурност евентуално, ще решим за оставката на Теменужка Петкова. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.- председател на партията Цветан Цветанов след провеждане на коалиционен съвет в сградата на МС, предаде БГНЕС.

Решението е след като приключат изслушванията и дебатите, оставката на енергийния министър Теменужка Петкова да бъде разгледана и приета, или да се търси вариант за нов министър, но това да стане на по-късен етап, заяви Цветан Цветанов. На съвместното заседание на комисиите ще бъдат изслушани всички институции, които трябва да проверят сделката за бизнеса на ЧЕЗ, увери Цветанов.

Премиерът Борисов се е обадил по телефона на чешкия си колега Андрей Бабиш, за да поиска информация за сделката за активите на ЧЕЗ, поясни още вторият в ГЕРБ. Според него чешките институции са проверявали сделката и е имало доклад от финансовия министър. Борисов е поискал тази информация.

Коалицията е стабилна и ние сме заедно, каза Цветанов като аргумент, че в коалицията няма проблеми. Волен Сидеров, който сутринта в телевизионно интервю заяви, че Делян Добрев е незаконен депутат, защото е в оставка, след коалиционния съвет коментира, че след заседанието на двете комисии ще реши дали да поиска оставката на Добрев.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички