Резултатите от инспекцията на ВЕИ сектора - готови до две седмици


Резултатите от инспекцията на ВЕИ сектора - готови до две седмици
Снимка: БГНЕС

1202

До две седмици се очакват резултатите от проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция в енергийните предприятия от ВЕИ сектора, съобщи eнергийният министър Теменужка Петкова пред БТВ.

Те ще бъдат предоставени на Комисията за водно и енергийно регулиране, която от своя страна ще може да предприеме действия по компетентност, тъй като никой от изпълнителната власт няма правна възможност и ангажимент да взима решения, свързани с ценообразуването, допълни Петкова.

Тя подчерта, че правителството няма никакви ангажименти и никакви цели по отношение на това да прави чадър върху определени кръгове. "Доказателство са това са мерките, които предприехме, и проверките, които извършваме. Подобни спекулации не бива повече да се правят", отбеляза енергийният министър.

Единствено КЕВР може да каже кога окончателно ще се знае дали ще се вдига цената на тока от 1 юли или не, посочи още Петкова. Трябва да оставим регулатора сам да вземе решение, както предвижда законът, изтъкна тя.

Друга мярка, която правителството отдавна обмисля, е редуцирането на административните разходи в сектор „Енергетика” - в следващите 3 г. да се намалят с по 10% на година, заяви още министърът на енергетиката.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички