Русенската "Топлофикация" отложи спирането на топлата вода


Русенската "Топлофикация" отложи спирането на топлата вода
Снимка: БГНЕС

2009

"Топлофикация"-Русе отлага принудителното спиране на топла вода за абонатите си, което трябваше да започне след Великден. Това съобщи на специална пресконференция изпълнителният директор на дружеството Севдалин Желев, предаде БГНЕС.

Профилактиката се измества за месец юни, като се очаква тя да продължи 15 дни вместо цял месец.

"След редица проведени разговори на депутати от Български демократичен център с представители на Министерство на енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране и НЕК бе постигнато споразумение, което позволява на "Топлофикация Русе" да остане да работи и обявеното спиране през април да се изтегли за месец юни", обясни Севдалин Желев. Той подчерта, че след множество разговори и анализи е било установено, че русенското дружество не бива да бъде приравнявано към заводските централи, тъй като на практика то е най-засегнато от законодателните промени за ограничение на изкупуването на комбинирана ел. енергия.

Желев обясни още, че има получени указания от КЕВР за излизане на "Топлофикация Русе" на свободния пазар и дружеството започва да работи по новите правила, които спестяват необходимостта от принудително спиране на работа. В същото време продължителното застудяване и ниски температури не позволяват на "Топлофикация"-Русе да спре парното и топлата вода, тъй като има ангажименти към лечебни заведения, детски ясли и градини, социални заведения.

От дружеството съобщиха още, че за следващия отоплителен сезон ще предложат на КЕВР намаляване на цената на топлоенергията с 10% за русенските абонати.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички