Руснаци проверяват и оценяват оборудване на АЕЦ "Козлодуй"


Руснаци проверяват и оценяват оборудване на АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС

2081

АО „Русатом Сервис“ и АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД подписаха договор за изпълнение на дейностите за оценка на програмите за контрол на състоянието на метала и провеждане на оценка на конструкциите, системите и компонентите (КСК) на оборудването на втори контур на Пети енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“.

За изпълнение на дейностите по договора в качеството на експертна организация ще бъде привлечено обединението „НПО ЦКТИ“ (град Санкт Петербург), което ще направи анализ на безопасността, изчисленията и количествената оценка на остатъчния ресурс на конструкциите, системите и компонентите, важни за безопасността и производството на електроенергия.

На площадката на АЕЦ „Козлодуй“ бе проведена стартова среща със специалистите от централата. По време на срещата проектният екип от АО „Русатом Сервис“ и специалистите от АЕЦ „Козлодуй“ представиха основните участници от новия проект, обсъдиха въпроси по дейностите и планираха основните мероприятия за подготовката на плановия ремонт през 2016 г. (ППР-2016).

Именно в хода на плановия ремонт на Пети енергоблок ще бъде направен анализ и оценка на състоянието на елементите на турбините К-1000-60/1500-2, ОК12 и сепараторите-паропрегреватели.

Настоящият договор се явява отделна част от втория етап на основния проект за удължаване на срока на експлоатация на Пети блок на АЕЦ „Козлодуй“

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички