Санкцията при кражба на ток - малка и несправедлива


Санкцията при кражба на ток - малка и несправедлива
Снимка: Getty Images/Guliver

5089

Санкцията при кражба на ток е малка, несправедлива и ощетява редовните потребители. Това каза Богомил Николов, председател на Асоциация „Активни потребители” и член на потребителския съвет на ЧЕЗ пред "Фокус" във връзка с кражбите на ток и посегателствата над електроенергийните съоръжения.

Относно факта, че крадците на ток плащат 1/3 от цената и то само за 3 месеца назад, Богомил Николов коментира: „Самата санкция със сигурност е малка и не възпира тези, които желаят да опитат да си получават тока не по нормалния начин, а чрез кражба."

„Ако някой ви открадне портфейла в тролея за това нещо е предвидена наказателна отговорност и може да се лежи в затвора. Докато, ако някой открадне електрическа енергия най-голямото наказание, което може да получи е начисляване на служебна енергия, която е много малка”, каза председателят на „Активни потребители”.

По думите му, за да се реши проблемът с кражбите на първо място трябва да се увеличи санкцията. „Електроразпределителните дружества предложиха една добра идея – след увеличение на тази санкция, част от сумата да влиза във фонд за подпомагане на енергийно бедните потребители. В случая това е много добра и справедлива идея, която може да се осъществи много лесно”, подчерта той.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички