Сливен може да остане без газ след Нова година


Сливен може да остане без газ след Нова година
Снимка:

2247

Доставките на газ към Сливен могат да спрат след 31 декември заради дългове, натрупани от частната фирма „Газтрейд Сливен“ ЕООД към „Булгаргаз“, обяви зам.-кметът по бюджет и финанси Румен Иванов.

В писмо до кмета на Общината „Булгаргаз“ информира, че към 25 ноември 2016 г. задълженията на „Газтрейд Сливен“ са в размер на близо 7,5 милиона лева, от които над 6, 8 милиона лева са възникнали в периода 2012-2013 г., а трупането на нови задължения продължава, съобщава topnovini.bg

„Булгаргаз“ информира, че ако дълговете не бъдат платени до края на годината, ще се възползва от правото си да прекрати договора и да спре доставките на газ за града.

Румен Иванов изрази притеснение за последствията, които може да има спирането за общински структури – детски градини, училища, социални заведения, които използват газ, както и за бизнеса в Сливен.

„Затова ръководството работи в посока за предотвратяване на тази опасност. Днес кметът Стефан Радев провежда срещи с представители на Агенцията за енергийно и водно регулиране, на „Булгаргаз“ и кредиторите на сливенската фирма. Той е обезпокоен, че спирането на доставките за Сливен ще доведат до сериозни последствия. Надявам се да се стигне до компромисен вариант, за да се предотврати негативния ефект“, каза Румен Иванов.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички