Според Добрев няма нужда от извънредни комисии за ЧЕЗ


Според Добрев няма нужда от извънредни комисии за ЧЕЗ
Снимка: БГНЕС

2249

Няма нужда да се правят извънредни анкетни комисии в Народното събрание, защото си има постоянно действащи комисии, които се занимават с темата. Това заяви Делян Добрев пред журналисти по темата "ЧЕЗ", предаде БГНЕС.

„Има си Комисия по енергетика и Комисия за контрол над службите. Утре ни е първото заседание, поканени са всички, то ще се предава пряко по сайта на Народното събрание“, каза Добрев.

„Не виждам смисъл от извънредна комисия, това ще означава само допълнителни разходи за Народното събрание“, заяви Добрев.

Той обясни още, че на съвместното заседание на Комисиите по енергетика и за контрол над службите освен институциите е поканена и представителя на купувача - Гинка Върбакова. Надявам се да се отзове на утрешната среща, за да можем да си зададем всички въпросите, добави Добрев.

„Притеснението ни да каним банки е, че по този начин в известен смисъл нарушаваме и класифицирания документ от Министерски съвет, защото показваме кои са банките. Ако БСП са толкова сигурни, че няма нищо секретно в документа - нека да го оповестят те, да кажат кои са банките, да поканят и трите банки, изброени в документа и тогава можем да ги поканим в комисия“, посочи Делян Добрев.

„Не можем да поканим само една, трябва да поканим и трите банки. Премиерът вчера каза, че банките са дали писма за намерения, но има Закон за банковата тайна и съм сигурен, че Министерски ще провери до колко документа може да се разсекрети и ако може - ще го разсекретят“, каза още председателят на Правна комисия.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички